O eventuală carantinare totală de sărbători nu este luată în calcul în acest moment de către autorități, după cum a declarat președintele Klaus Iohannis.

”Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu luăm în considerare o carantinare totală de sărbători”, a precizat șeful statului.

În ceea ce privește carantinarea unor localități, în care rata de infectare este foarte crescută, oficialul a meționat că acest lucru este posibil, însă situația trebuie bine analizată înainte.

Carantinarea unor localități este în continuare posibilă, însă acesta este numai un singur parametru dintr-o serie întreagă de date care trebuie analizate de specialiști acolo unde se propune o măsură sau alta, de exemplu carantinarea. Este un catalog întreg de criterii, elaborate de specialiștii de la INSP, care trebuie luate în calcul atunci când într-un loc sau altul se propune carantinarea. Și, da, din păcate, sunt localități din România unde rata de infectare este foarte mare și s-a impus măsura carantinei locale”, a mai spus șeful statului.