Specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au instalat 272 de linii telefonice pentru operaționalizarea unui call-center pentru DSP, la Arena Națională.

Call-center pentru DSP București a fost realizat cu sprijinul STS, al Primăriei Generale, al studenților mediciniști de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” și al Institutului Medico-Militar, precum și voluntari din societatea civilă, și este destinat realizării anchetelor epidemiologice.

Prin intermediul call-centerului, Instituția Prefectului Municipiului București, în colaborare cu Primăria Generală și Direcția de Sănătate Publică București, vine în sprijinul cetățenilor, într-un moment dificil, în care oamenii au nevoie de informații privind pandemia de coronavirus, se arată într-un anunț al Organizației Mondiale a Sănătății – România.

Astfel, call-centerul cu numărul 021/9462 funcționează în cadrul DSP, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-22:00.

“Acest call-center este un suport important pentru protecția și sănătatea cetățenilor, dar și un ajutor în prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus în Capitală și în zonele limitrofe”, potrivit aceluiași anunț.