Noul medicament Rember aduce noi sperante pentru bolnavii de Alzheimer

0
185

Noul medicament Rember aduce un important pas inainte in lupta impotriva maladiei Alzheimer, fiind cel putin de doua ori mai eficient decat tratamentele medicamentoase folosite pana in prezent si reusind sa incetineasca intr-o maniera semnificativa avansarea dementei, informeaza cotidianul britanic The Times conform Agerpres.

Cercetatorii de la University of Aberdeen au ajuns la concluzia ca acest nou medicament incetineste avansarea maladiei Alzheimer cu pana la 81%., in urma unor teste clinice desfasurate pe pacienti care au luat acest medicament de trei ori pe zi timp de 50 de zile.

Expertii au intampinat cu entuziasm aceste rezultate, considerand medicamentul Rember drept o reusita majora in lupta impotriva acestei maladii ce afecteaza peste 26 de milioane de oameni din intreaga lume. Conform prognozelor medicale, numarul persoanelor care vor suferi de maladia Alzheimer va depasi 106 milioane pana in anul 2050.

Noul medicament a fost prezentat in cursul acestei saptamani, la Chicago, cu ocazia Conferintei Internationale asupra maladiei Alzheimer.
Coordonatorul acestui studiu, Claude Wischik si colegii sai de la University of Aberdeen, au descris rezultatele obtinute drept „fara precedent”. a€œAm demonstrat pentru prima oara ca este posibil sa incetinim foarte mult evolutia acestei boli”, a precizat el.

Echipa coordonata de prof. Wischik a realizat o serie de teste clinice cu noul medicament pe un esantion de 321 de persoane aflate in stadiul incipient sau moderat al maladiei Alzheimer, din Marea Britanie si Singapore. Acestia au fost impartiti in 4 grupuri, trei dintre aceste grupuri primind doze diferite de Rember, in timp ce al patrulea grup a primit un placebo.

Persoanele din grupul care a primit o doza zilnica de 60mg de Rember au inregistrat o incetinire cu 81% a procesului de pierdere a functiilor cognitive, comparativ cu grupul ce a primit un placebo. De asemenea, in cazul celor care au primit acest medicament, nu s-au inregistrat pierderi semnificative ale functiilor mentale timp de 19 luni, spre deosebire de pacientii din grupul de control la care boala s-a agravat.
Medicii vor mai realiza o serie de teste finale ale acestui nou medicament in cursul anului viitor. in cazul in care si aceste teste vor fi trecute cu succes, medicamentul Rember va fi scos pe piata incepand cu anul 2012.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMasuri ale MSP pentru prevenirea imbolnavirii persoanelor afectate de inundatii
Articolul următorProfesori si medici propusi pentru titlul de „Fii ai Argesului”