Unele terapii impotriva cancerului de prostata pot afecta functiile cognitive

0
182

Pana la 69% dintre barbatii care urmeaza terapii antihormonale in cazul cancerului de prostata vor resimti intr-o oarecare masura o afectare a functiilor cognitive, cum ar fi abilitatea de a se concentra, informeaza Reuters conform Agerpres.

Barbatii care sufera de cancer la prostata avansat sau recurent, pot fi trecuti pe o terapie hormonala in scopul blocarii producerii de testosteron, intr-o incercare de a bloca sau de a incetini cresterea tumorii.

„Avem dovezi clare ca terapiile antihormonale ce vizeaza blocarea producerii de testosteron, duc la un declin subtil, dar semnificativ al functiilor cognitive ale barbatilor care sufera de cancer la prostata”, a declarat Dr. Christian J. Nelson, de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York, intr-un material publicat in revista Cancer.

Dr. Nelson a solicitat realizarea unor studii mai mari pentru a confirma aceste date si a recomandat ca in cadrul acestor studii sa fie monitorizat felul in care creierul este afectat de aceste terapii.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMasuri ale MSP pentru prevenirea imbolnavirii persoanelor afectate de inundatii
Articolul următorProfesori si medici propusi pentru titlul de „Fii ai Argesului”