Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că partea de instalații  a noii clădiri pentru spitalul regional de excelență, Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”, va fi gata în curând, urmând apoi dotarea acesteia.

Potrivit edilului, clădirea are opt opt niveluri, demisol, parter și șase etaje, iar pe acoperiș va avea o pistă de elicopter.

“Am pornit pe venituri proprii construcția unei noi clădiri pt un spital de excelență, regional, de fapt macroregional, al Timișoarei, Spitalul de Copii ‘Louis Țurcanu’. O clădire mare, cu 8 niveluri -demisol, parter și 6 etaje!-, modernă, frumoasă și funcțională la cele mai înalte standarde! Pe acoperiș, vom avea și o pistă de elicopter. Acuș va fi gata partea de construcții-instalații pt construcții, apoi urmează dotarea.

Am reușit, din mers, sub toate guvernările de până acum, să obținem decontarea unora dintre lucrări din bugetul Ministerului Sănătății. Contăm pe un ajutor masiv, financiar, din partea Guvernului Liberal al României, pentru dotarea cu echipamente medicale de top mondial!”, a anunțat primarul.