Nou-născut cu probleme cardiace, transportat în Italia cu o aeronavă militară

0
115

Un nou-născut cu malformații cardiace, aflat în stare gravă, a fost transportat, marți, în Italia, cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

”O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marţi, 31 mai, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Iaşi-Milano (Italia), a unui nou-născut aflat în stare gravă, cu malformaţii cardiace”, a informat MApN.

Potrivit sursei citate, echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacientului de la unitatea spitalicească spre aeroport s-a realizat cu ambulanţa SMURD.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Iaşi în jurul orei 10.00, iar de pe Aeroportul din Iaşi către Milano, în jurul orei 11:00.

Articolul precedentReglementări privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro, în transparență decizională
Articolul următorBaciu (MS): Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă