Baciu (MS): Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă

0
286

Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă, afirmă secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Totodată, în 2020, în Uniunea Europeană, 2,7 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cancer şi alte 1,3 milioane au pierdut lupta cu această boală, subliniază secretarul de stat.

„Dacă nu luăm acum măsuri decisive, cazurile de cancer vor creşte cu până la 24% până în 2035, ceea ce înseamnă că această boală va fi una dintre principalele cauze care vor duce la deces în UE. Îmbunătăţirea depistării precoce a cancerului este principalul nostru obiectiv, în condiţiile în care rata de supravieţuire în bolile de cancer este de circa 90%, cu condiţia depistării la timp a bolii”, a adăugat Andrei Baciu.

Secretarul de stat a avut, marţi, o întâlnire cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, discuţiile concentrându-se pe lupta împotriva cancerului.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, căruia îi mulţumesc pentru deschidere şi dorinţa de a integra eforturile României în strategia europeană din domeniul sănătăţii. În contextul în care (…) încheiem Săptămâna Europeană de Luptă Împotriva Cancerului, iar România marchează duminică Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, aceasta a fost tema principala a întâlnirii de astăzi. Împreună, am agreat că este esenţial să asigurăm acces egal la diagnosticare şi tratament pentru toţi, indiferent de condiţie socială sau vârstă, cu atât mai mult în condiţiile în care datele arată o situaţie îngrijorătoare”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentNou-născut cu probleme cardiace, transportat în Italia cu o aeronavă militară
Articolul următorItalia renunță la restricțiile anti-COVID privind intrarea în țară a turiștilor