Italia renunță la restricțiile anti-COVID privind intrarea în țară a turiștilor

0
389

Călătorii şi turiştii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte, începând de miercuri, dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Ordonanţa de guvern care se aplica în cazul acestei obligativităţi a expirat marţi şi nu va fi reînnoită, a precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Guvernul italian a relaxat treptat restricţiile antiepidemice după ce starea de urgenţă sanitară a expirat în Italia la sfârşitul lunii martie.

Dovada privind vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală nu mai este cerută în restaurante şi în atracţiile turistice.

Italienii vor trebui totuşi să poarte măşti sanitare în transportul public, în spitale şi în azilurile pentru vârstnici.

În Italia, o ţară cu o populaţie de aproape 60 de milioane de locuitori, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a scăzut constant în ultimele săptămâni. Luni, autorităţile italiene au raportat doar puţin peste 7.500 de infectări noi într-un interval de 24 de ore şi aproximativ 60 de decese asociate noului coronavirus.

Potrivit site-ului Our World in Data, până pe 30 mai 2022, peste 85,3% din populaţia Italiei a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, 80,5% cu două doze şi 68,1% cu doze booster.

Articolul precedentBaciu (MS): Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli