Nou acord bienal de colaborare între OMS și România

0
553
Foto: OMS Romania
Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și România au semnat un nou Acord Bienal de Colaborare pentru perioada 2024-2025:
„România este un membru valoros al Organizației Mondiale a Sănătății și ceea ce presupune acest nou acord este un viitor mai sănătos și mai sigur. Acordul este o ancoră pentru colaborarea noastră continuă în vederea asigurării unui acces sporit al oamenilor la servicii de sănătate în întreaga Românie. Prioritățile noastre vor fi, înainte de toate, să ne asigurăm că fiecare copil și adult este mai bine protejat împotriva bolilor, să îmbunătățim accesul la servicii de sănătate mintală acolo unde este nevoie, să avansăm în lupta noastră împotriva tuberculozei și să promovăm alegeri de viață mai sănătoase”, a declarat Dr. Hans Kluge, Directorul Regional al OMS pentru Europa.
Biroul OMS România va implementa acordul în strânsă colaborare cu partenerii săi strategici, Ministerul Sănătăţii – România, instituțiile naționale și agențiile internaționale partenere.
Documentul a fost semnat de directorul regional al OMS pentru Europa, dr. Hans Kluge, și ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Articolul precedentPremierul Marcel Ciolacu, consultări cu reprezentanți ai Federaţiei Sanitas. Ce s-a convenit
Articolul următorDirecția Medicală a MAPN: Chirurgie generală – secția cu cele mai bune rezultate în anul 2023 din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța