Noiembrie – luna de lupta impotriva cancerului pulmonar!

0
183

Luna noiembrie este luna de lupta impotriva cancerului pulmonar. Cancerul pulmonar este cea mai comuna forma de cancer la nivel global, care inregistreaza anual 1,4 milioane de cazuri noi.

De cele mai multe ori, cazurile de cancer pulmonar sunt diagnosticate tarziu, in stadiu inoperabil sau metastazat. Din aceasta cauza, mai putin de 5% dintre pacientii care sufera de o asemenea afectiune supravietuiesc 5 ani, restul de 95% decedand in aproximativ 12 luni de la diagnosticare.

Roche sustine in luna noiembrie „Luna de lupta impotriva cancerului pulmonar”, campania fiind menita sa atraga atentia asupra gravitatii acestei forme de cancer.

Mai mult, concernul farmaceutic elvetian Roche a anuntat rezultatele unui nou studiu clinic referitor la medicamentul Erlotinib care, administrat imediat dupa chimioterapie, extinde semnificativ perioada de supravietuire, fara progresia bolii, la pacientii suferinzi de cancer pulmonar. Studiul a fost efectuat pe 889 de pacienti din aproximativ 160 de centre din intreaga lume.

Articolul precedentBroccoli reduce riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar la fumatori
Articolul următor5 ani pana la primul vaccin impotriva cancerului de piele