Medicii de familie sustin campania de prevenire a cancerului de col uterin

0
208

Asociatia Medicilor de Familie sustine campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin si considera ca parintii care au refuzat vaccinarea fetitelor lor, nu au fost corect informati.

Totodata, membrii asociatiei sunt de parere ca informarea publicului a fost incorect facuta. „Nu s-au tinut sedinte cu parintii in care medicii sa explice foarte clar importanta vaccinarii. Noi propunem ca fetele care nu vor fi vaccinate in cadrul acestei campanii sa fie tinute in evidenta si, la varsta de 14 sau 16 ani, sa fie rechemate la medic si daca vor fi de acord, sa fie vaccinate atunci”, a declarat doctorul Cristian Sever Oana.

Medicii de familie considera ca vaccinul nu este riscant. Dr. Rodica Tanasescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, afirma ca „orice medicament, orice aliment sau orice vaccin poate produce, la un moment dat, reactii adverse si efecte secundare, fara insa ca acestea sa anuleze valoarea produsului respectiv”.

Campania de vaccinare a inceput luni, 24 noiembrie. Ţinta o reprezinta fetitele de clasa a patra, pentru care au fost achizitionate 110 mii de doze de vaccin, in valoare de peste 30 de milioane de euro.

Pe parcursul acestor zile au existat numeroase discutii referitoare la eficienta si efectele negative pe care vaccinul le poate avea.

Initiatorii acestei campanii, medici romani renumiti si reprezentantii Ministerului Sanatatii, sustin ca vaccinarea fetitelor de clasa a patra ar reduce considerabil riscul de aparitie al cancerului de col uterin, prin prevenirea infectarii cu HPV.

Pe de alta parte, alti specialisti romani considera aceasta vaccinare mai mult decat inutila, aceasta putand afecta serios starea de sanatate a fetelor vaccinate. Ing. Chimist Ştefan Manea, de exemplu, considera campania „o adevarata crima”. Potrivit acestuia, cancerul nu poate fi prevenit cu vaccinuri deoarece afectiunea este produsa de bacterii specifice fiecarui organism in parte. Mai mult, ing. Chimist Ştefan Manea sustine ca vaccinul diminueaza imunitatea organismului, in acest mod fiind favorizata aparitia altor boli.

Articolul precedentBroccoli reduce riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar la fumatori
Articolul următor5 ani pana la primul vaccin impotriva cancerului de piele