O adolescenta americana a supravietuit fara inima timp de patru luni

0
179

O adolescenta americana, in varsta de 14 ani, a supravietuit timp de patru luni fara inima, fiind conectata la un aparat dupa esecul unui prim transplant cardiac, inainte de a primi o noua inima la un spital din Miami, a anuntat unul din medicii care au realizat operatia, relateaza AFP.

Un prim transplant cardiac a esuat pe 2 iulie si tanara pacienta, D’Zhana Simmons, a trebuit sa astepte, fara inima, pana pe 29 octombrie, adica aproape patru luni, pentru implantarea unei noi inimi. Pacienta a fost tinuta sub observatie, in tot acest timp, la spitalul de pediatrie Holz pentru ca la vremea potrivita sa-i fie restabilita functia cardiaca. in aceasta perioada, D’Zhana a trait conectata la un aparat echipat cu doua pompe, una pentru asigurarea functiei ventriculului drept, care pompeaza sange in plamani, si cealalta pentru asigurarea functiei ventriculului stang, pentru pomparea sangelui in restul organismului pacientei.

”Prima inima pe care noi am transplantat-o n-a functionat bine si a trebuit sa cautam alta. Asteptand, a trebuit ca patru luni de zile sa conectam pacienta la un sistem de pompe pentru a o mentine in viata si pentru a mentine circulatia sangelui in corpul sau”, a explicat doctorul Marco Ricci, directorul Serviciului de chirurgie cardiaca pediatrica al Şcolii de medicina a Universitatii din Miami , statul Florida.

Este pentru prima data cand acest sistem de pompe este utilizat in pediatrie. ”Putem spune ca niciodata o persoana atat de tanara nu a supravietuit atat de mult timp fara inima”, a subliniat chirurgul.

Sistemul de pompe utilizat serveste, printre altele, cel mai des la sustinerea inimii si nu la inlocuirea ei totala. Tanara suferea de cardiomiopatie dilatativa. ”Inima se dilata si nu functioneaza atat de bine. Singura varianta este transplantul”, a explicat medicul.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBroccoli reduce riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar la fumatori
Articolul următor5 ani pana la primul vaccin impotriva cancerului de piele