Noi tehnici de laborator microbiologic la Institutul „Matei Bals”

0
217

in cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” au fost introduse noi tehnici de laborator microbiologic, care reduc timpul necesar de obtinere a unui rezultat de la 72 de ore la 30-40 de minute, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul institutului.

„Sunt identificati prin aceste metode de genetica moleculara germeni cu potential deosebit de agresiv in inducerea unor infectii severe asupra omului. Introducerea acestor noi tehnici face posibil a avea un diagnostic corect inca de la internarea unui pacient cu potential sever, ceea ce conduce si la posibilitatea administrarii unei antibioticoterapii adecvate imediate, care poate fi salvatoare de viata”, a explicat specialistul.

Noile tehnici se utilizeaza, intre altele, in cazul unor pacienti gravi bolnavi cu sepsisuri, infectii cu germeni din spital sau cauzate de stafilococi.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentConsumatorii de droguri injectabile vor beneficia de servicii speciale!
Articolul următorProf univ dr Florian Popa sau prof dr Irinel Popescu numele vehiculate pentru postul de Ministru al Sanatatii