Ambulatoriu ultramodern la Spitalul Cantacuzino!

0
139

incepand de ieri, la Spitalul clinic „Dr. I. Cantacuzino” din sectorul doi al Capitalei functioneaza un nou ambulatoriu dotat la standarde europene.

Investitia a fost suportata in totalitate de la bugetul local. Pe parcursul ultimilor doi ani, Primaria sectorului 2 a alocat suma de 4,6 miliarde de lei vechi pentru realizarea ambulatoriului. Aproximativ 70% din bani au fost repartizati pentru lucrari de reparatii curente, restul fondurilor fiind redirectionate pentru dotari cu aparatura medicala.

Aparatura medicala este compusa din colposcop pentru investigatii ginecologice, electrocardiograf 3 canale, electrobisturiu pentru mici interventii chirurgicale, defibrilator si un ecograf Doppler color multifunctional. Unitatea medicala se adreseaza in special populatiei din zonele Tei, Colentina, Doamna Ghica si Gherase. Ambulatoriul mai cuprinde si cabinete de recoltare de analize, medicina interna/gastroenterologie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie si planificare familiala sau ecografie.

Mobilierul, instrumentarul medical si uniformele au fost achizitionate din veniturile proprii ale spitalului.

Articolul precedentConsumatorii de droguri injectabile vor beneficia de servicii speciale!
Articolul următorProf univ dr Florian Popa sau prof dr Irinel Popescu numele vehiculate pentru postul de Ministru al Sanatatii