Noi operatii de chirurgie cardiaca pediatrica la Spitalul de Copii Marie Curie in perioada 3-8 februarie 2014

0
28

in perioada 3-8 februarie 2014, la Spitalul de Copii Marie Curie vor avea loc noi operatii de chirurgie cardica pediatrica, potrivit unui comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii.

„Misiunea medicala face parte din Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice initiat de Ministerul Sanatatii in colaborare cu Clinica San Donato si Fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo. in Romania, va sosi o echipa de cinci medici si patru asistenti medicali italieni de la clinica San Donato din Milano, care impreuna cu cinci medici si 8 asistenti medicali romani vor efectua mai multe operatii la copii pentru corectarea unor malformatii congenitale cardiace”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Din personalul medical roman care va asista specialistii italieni in timpul operatiilor, doi medici si patru asistente medicale s-au aflat deja in programul de formare in chirurgia cardiovasculara pediatrica.

Ad in title

Activitatea chirurgicala din cadrul Departamentului de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie va deveni tot mai sustinuta in perioada urmatoare, urmand a fi complet functionala cu specialistii din Romania formati pana la sfarsitul programului.

De asemenea, tot in perioada urmatoare, in cadrul actiunilor de formare profesionala in Italia prin Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice vor participa inca trei doctori si patru asistente medicale.

Articolul precedentRevizuirea taxei clawback, una dintre masurile propuse de industria farmaceutica in vederea imbunatatirii sistemului de sanatate
Articolul următorLa fiecare 5 ore, o femeie moare in Romania de cancer de col uterin