Noi cazuri de rujeola in cinci judete din Romania

0
35

inca 15 cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, in cinci judete din Romania. Numarul total al imbolnavirilor a ajuns la 18.517, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Astfel, in ultima saptamana, au fost raportate sase cazuri nou confirmate in Brasov, patru in Timis, trei in Caras-Severin si cate un caz in Mures si Salaj.

„Cazurile de rujeola raportate saptamanal au avut debutul in urma cu doua-patru saptamani; confirmarea si clasificarea unui caz dureaza, in medie, trei saptamani”, specifica CNSCBT.

 

Rujeola, o problema globala

 

Cele mai recente date globale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca numarul cazurilor de rujeola– care reprezinta una dintre cele mai contagioase boli din lume – a crescut cu 300% pe plan mondial in primele trei luni ale anului, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2018. Aceasta vine pe fondul cresterilor consecutive inregistrate in ultimii doi ani.

”Impactul acestor epidemii este cu adevarat devastator, provocand nu numai pierderi de vieti omenesti, dar si invaliditati care ar putea fi evitate, ce afecteaza vietile familiilor si economiile nationale si care pun presiune pe sistemele de sanatate”, a subliniat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare si Vaccinuri din cadrul OMS.

Articolul precedentReprezentantii diabeticilor, avertisment legat de posibila disparitie a 71 de medicamente
Articolul următorINTERVIU ANMCS Comunicarea profesionistilor din sanatate cu pacientulsi apartinatorul, printre principiile ce stau la baza standardelor de acreditare pentru Ambulatoriu