Depresia este o tulburare a starii afective ce poate avea un impact major atat asupra vietii persoanei afectate, cat si a celor din jur. insa noile metode de tratament vin in sprijinul acestor persoane.

O noua abordare in tratamentul depresiei o constituie stimularea magnetica transcraniana. „in plan non-farmacologic exista o anumita tendinta de a privilegia o abordare, care deocamdata la noi in tara se face extrem de limitat, si anume stimularea magnetica transcraniana. Este o metoda non-farmacologica, se face cu ajutorul unui aparat special care plaseaza un camp magnetic in zona cerebrala cu tropism pe anumite zone, in general pe cortexul prefrontal, cu rezultate interesante chiar si in depresia farmacorezistenta”, a declarat pentru Sanatatea TV, conf. univ. dr. Radu Mihailescu, medic primar psihiatru in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Noutati in tratarea depresiei exista si pe plan farmacologic. Potrivit prof. univ. dr. Radu Mihailescu, pacientii depresivi pot fi tratati cu un nou medicament ce are un mecanism de actiune neobisnuit si care contribuie la instalarea somnului.

in lume, prevalenta pe toata durata vietii a starilor depresive majore este de aproximativ 9% la femei si 5% la barbati.

Un articol pe acest subiect puteti gasi aici.