Cazul pacientei cu noul coronavirus, care a murit la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală după ce ar fi fost detubată din greșeală de un brancardier, a fost preluat de Parchet, care face cercetări pentru ucidere din culpă.

„Urmare a informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din Bucureşti, Sector 3, facem următoarele precizări: Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier), are calitatea de suspect”, a anunțat, vineri, Poliţiei Capitalei, potrivit Agerpres.

De asemenea, conducerea Spitalului ”Victor Babeş” a anunţat că a demarat o anchetă administrativă, avându-se în vedere verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare şi stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente.

Potrivit unității sanitare, în după-amiaza zilei de joi, în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă, a avut loc un „incident regretabil”, soldat cu decesul unei paciente cu COVID-19, în vârstă de 65 de ani, internată din data de 25 noiembrie.

„Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” a sesizat organele competente, respectiv Parchetul şi Poliţia, care au declanşat imediat o anchetă, circumstanţele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate”, arată sursa citată.

O femeie de 65 de ani a murit joi seara, la Spitalul ”Victor Babeş”, după ce ar fi fost detubată din greşeală de un brancardier. Acesta ar fi trebuit să ridice din salon o altă persoană, însă se pare că ar fi detubat-o din greşeală pe femeia infectată cu SARS-CoV-2.