Nasterea, alaptarea si cancerul de san

0
172

Nasterea si alaptarea protejeaza femeile impotriva cancerului de san, a declarat pentru The Guardian cercetatorul Valerie Berald, de la Universitatea Oxford. Absenta modificarilor hormonale produse de nastere si mai apoi de alaptare constituie principalul factor care favorizeaza aparitia cancerului de san, explica aceasta.

in ciuda progreselor in ceea ce priveste reducerea numarului de decese provocate de cancerul de san, procentul femeilor care continua sa se imbolnaveasca de aceasta cumplita boala nu a scazut. Motivul este unul simplu: inca nu a fost descoperita modalitatea de preventie a afectiunii. Problema preventiei cancerului de san, va putea fi, insa, rezolvata datorita acestor noi descoperiri.

Stabilirea cauzelor care produc imbolnavirea de cancer de san face posibila si crearea unui vaccin care sa stopeze aparitia bolii. Profesorul Valerie Berald considera ca un prim pas in acest sens il constituie studierea hormonilor implicati in procesul nasterii si al alaptarii. Devine, astfel, extrem de importanta cercetarea prolactinei, hormonul care contribuie la producerea laptelui mamar. Plecand de la un astfel de studiu, va putea fi valabila si varianta crearii unui vaccin anticancerigen eficient.

Numarul femeilor care se confunta cu acest teribil diagnostic, creste anual. Descoperirea unui vaccin care sa previna aparitia cancerului de san, ar reprezenta un adevarat succes pentru lumea medicala actuala.

Articolul precedentInventie: airbag la purtator, pentru batranii predispusi fracturilor
Articolul următorNumarul de operatii la copiii cu malformatii cardiace a crescut