Noi masuri pentru criza de personal din medicina de urgenta

0
173

Pompierii si paramedicii SMURD vor urma un program intensiv de pregatire in medicina de urgenta, finantat de Uniunea Europeana, informeaza secretarul de stat al Ministerului Sanatatii, Raed Arafat. in plus, in anul 2009, schema de personal a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta va fi completata cu 8000 de salariati.

Ca urmare a doptarii acestor masuri, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) va avea 40.000 de pompieri profesionisti.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a mai adaugat ca parcul de ambulante va fi completat cu inca 180 de masini, in anul 2009. Aceasta situatie va determina o crestere a cererii de locuri de munca in centrele regionale de pregatire a paramedicilor SMURD, potrivit aprecierilor lui Raed Arafat. in centrele aglomerate, vor fi infiintate noi centre de pregatire.

Pregatirea colectiva a pompierilor si a cadrelor SMURD va transforma IGSU in cea mai puternica baza de interventie din tara in situatii de urgenta, opineaza secretarul de stat al Ministerului Sanatatii Publice.

in paralel, Ministerul Sanatatii va demara alte doua programe de instruire. Primul program ii vizeaza pe asistentii din cadrul serviciilor judetene de ambulanta, iar cel de-al doilea program se adreseaza medicilor din unitatile de urgenta ale spitalelor.

Raed Arafat a informat ca scopul acestor masuri este de a solutiona, cel putin pe termen mediu, criza de personal din medicina de urgenta din Romania.

Articolul precedentInventie: airbag la purtator, pentru batranii predispusi fracturilor
Articolul următorNumarul de operatii la copiii cu malformatii cardiace a crescut