Munca intr-un mediu stresant creste riscul de boli cardiovasculare

0
25

Persoanele care lucreaza intr-un mediu stresant prezinta cu 23% mai multe sanse de a suferi un atac de cord sau de a deceda din cauza bolilor cardiovasculare, scrie www.bbc.co.uk.

Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta din Marea Britanie care au analizat 13 studii realizate pe aproximativ 200.000 de cetateni europeni. Initial cercetatorii au afirmat ca toti oameni, indiferent de profesie sunt afectati de stresul de la locul de munca, insa studiile au evidentiat faptul ca cel mai mare impact se produce in randul muncitorilor necalificati.

De asemenea, specialistii britanici au ajuns la concluzia ca eliminarea factorilor de risc ar putea preveni 3,4% din cazurile de boli cardiovasculare. in cazul aparitiei bolilor coronariene, stresul la locul de munca este unul dintre factorii declansatori. Persoanele care lucreaza intr-un mediu stresant obisnuiesc sa fumeze mai mult sau devin inactive, fiind predispuse obezitatii.

Ad in title

Pentru a preveni aparitia bolilor cardiovasculare, specialistii britanici le recomanda oamenilor care lucreaza intr-un mediu stresant sa adopte o dieta sanatoasa si echilibrata.

Articolul precedentA 12-a editie MedPharm Careers in Romania!
Articolul următorIn Romania, un numar foarte mare de barbati sufera de afectiuni ale prostatei