MS: Ultimul copil internat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie va fi externat astazi

0
79

Ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic (SHU) internat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” va fi externat astazi, 12 aprilie 2016, potrivit unui comunicat de presa al Minsiterului Sanatatii (MS).

Ministrul Sanatatii, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, s-a aflat in aceasta dimineata (n.r. 12 aprilie 2016), la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” din Capitala, unde a vizitat ultimul copil cu SHU internat in aceasta unitate si a discutat cu medicii despre evolutia starii de sanatate a micutului.

„Multumesc cadrelor medicale de la Spitalul „Marie Curie” pentru profesionalismul de care au dat dovada. Sper ca am invatat cu totii ceva din aceasta experienta”, a declarat Ministrul Sanatatii.

La fel ca si ceilalti copii care au suferit de SHU, si acesta va fi supravegheat in continuare de catre cadrele medicale, cel putin un an, avand in vedere forma severa de boala cu care s-a confruntat, precum si afectiunile neurologice de care a suferit, se mai arata in comunicatul de presa.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Articolul precedentIn Romania, nivelul de utilizare a morfinei in ameliorarea durerii bolnavilor de cancer este la jumatate fata de media europeana
Articolul următorPrimul Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului in Romania pentru perioada 2016-2020, prezentat de Ministerul