Intalnirea internationala CanCon se desfasoara la Bucuresti in perioada 12-15 aprilie 2015

0
48

Experti internationali si specialisti nationali in controlul cancerului se reunesc incepand de astazi, 12 aprilie 2016, timp de patru zile la Bucuresti pentru a dezbate directiile in managementul unui control eficient al cancerului in cadrul intalnirii Internationale CanCon (Cancer Control Joint Action).

Prima zi a manifestarii stiintifice este dedicata problematicii inegalitatilor, dar si preventiei afectiunilor oncologice.

Inegalitatile in domeniul oncologiei sunt prezente atat in spatiul European cat si in grupurile sociale pentru care este util sa se abordeze o strategie comuna. Mai exact, prefesionistii care asigura serviciile de sanatate, dar si societatea civila trebuie sa fie constienti de faptul ca multe dintre inegalitati sunt conditionate social, sunt nedrepte si de evitat. De aceea, este nevoie de abordarea si discutarea unor strategii de control al cancerului. Astfel, printre rolurile principale ale Comisiei Europene se regaseste si stabilirea si implementarea unor obiective si prioritati de actiune in domeniu.

Mai exact, se are in vedere dezvoltarea unei strategii Europene care sa ofere o vizibilitate si o constientizare asupra existentei inegalitatilor in oncologie referitoare la un continuum al cancerului in randul tarilor europene.

in urmatoarele zile ale intalnirii CanCon se vor aduce in discutie aspecte privind recomandari ale specialistilor din sistemul de sanatate referitoare la inegalitatile intalnite in domeniul oncologiei medicale, dar si la preventia cancerului. De asemenea, se va detalia si Planul unui Raport Final, ce va cuprinde discutii, sugestii si obiective. in plus, pe baza unor discutii, se va avea in vedere si diseminarea unui Ghid bazat pe intalnirea CanCon.

Organizatorii stiintifici ai intalnirii CanCon sunt Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti si Institutul Regional de Oncologie Iasi.

intalnirea CanCon se desfasoara in perioada 12-15 Aprilie 2016.

Articolul precedentIn Romania, nivelul de utilizare a morfinei in ameliorarea durerii bolnavilor de cancer este la jumatate fata de media europeana
Articolul următorPrimul Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului in Romania pentru perioada 2016-2020, prezentat de Ministerul