MS: Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală

0
389

Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos, a transmis Ministerul Sănătății, în contextul Zilei Internaționale a medicului de familie, marcată la 19 mai.

„Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției.Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament”, a transmis Ministerul Sănătății.

Sursa citată subliniază că bugetul alocat medicinei de familie a crescut cu 22% anul acesta.

„Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.  Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie”, precizează sursa citată.

Ministerul Sănătății a transmis că urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, „în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!”

Articolul precedentStudiu: Peste 61% dintre părinţii din comunităţile vulnerabile nu şi-au dus niciodată copiii la un control oftalmologic
Articolul următorMinistrul Rafila: Formarea unui corp profesional puternic de cercetare a funcționării celulelor poate duce România în topul ţărilor lumii