MS: Program multidisciplinar de chirurgie oncologicasi simplificarea procedurilor pentru PET-CT din 2020

0
18

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat astazi ca, incepand de anul viitor, va fi introdus un program multidisciplinar de chirurgie oncologica. De asemenea, el a promis simplificarea procedurilor pe care trebuie sa le urmeze pacientii pentru a beneficiat de o investigatie PET-CT.

Toate aceste masuri se inscriu intr-un ”masterplan privind cancerul” in Romania, demarat de Ministerul Sanatatii.

”Avem programe de screening, finantate din bani europeni, pe care le vom incadra si le vom adapta la programele pe care le dezvoltam prin fondurile de la bugetul de stat, atat ale Ministerului Sanatatii, cat si ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (…). Se vor suplimenta fonduri pe programele de detectie nationala, deci screeningul va fi completat cu imagistica de inalta performanta. De asemenea, in premiera, vom introduce in 2020 un program multidisciplinar de chirurgie oncologica”, a spus el.

Ad in title

De asemenea, el a dat asigurari ca finantarea pentru radioterapie si chimioterapie va fi mentinuta sau chiar crescuta.

 

Grup de lucru interministerial privind politica medicamentului

 

”Ajungand la chimioterapie, care este un subiect care preocupa pe toata lumea, datorita diverselor crize care exista din ce in ce mai frecvent in ultimii ani in acest domeniu, tot astazi va anuntam ca s-a creat sub patronajul premierului si ministrului de finante Grupul de lucru interministerial pentru politica medicamentului. Scopul este ca pacientii romani care sufera de cancer sa aiba aceeasi sansa la tratament ca si pacientii europeni”, a mai spus dr. Victor Costache, precizand ca prima reuniune a acestui grup va avea loc astazi.  

 

30% mai multe centre de infarct din 2021

 

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a promis ca in anul 2021 in Romania vor exista cu cel putin 30% mai multe centre de infarct.

”Am gasit solutii foarte bune si pe accidentele vasculare cerebrale, pentru stroke, si de asemenea vom finanta mai bine programele nationale de sanatate in bolile cardiovasculare si ma refer ca le vom finanta la costuri reale si nu la costuri pe hartie”, a mai dat el asigurari.

Astfel, ministrul vrea sa lupte impotriva ”cauzei numarul unu de mortalitate a populatiei din Romania”.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii admite ca exista dificultati in aprovizionarea cu medicamente a pacientilor cu HIV
Articolul următorIncercarea de diagnosticare a epilepsiei seamana cu o investigatie criminalistica pentru medici, spune neurologul Ioana Mandruta