Producatorii romani si cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilirea unei liste de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare, altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor.

Astfel, incepand cu a doua parte a lunii decembrie 2012, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscriptionare numai mentiunile de sanatate aflate in lista permisa prin Regulamentul adoptat la nivelul Uniunii Europene.

a€œDe exemplu, pentru calciu, vor fi permise 8 mentiuni de sanatate care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la mentinerea sanatatii sistemelor osoase, musculare, ale dintilor etc. Alte mentiuni, in afara celor acceptate, nu vor fi permise”, au explicat specialistii in sanatate publica.

Aceasta masura a fost luata la nivelul Uniunii Europene din nevoia de protejare a sanatatii cetatenilor. Regulamentul 432/2012 este afisat pe pagina oficiala a Ministerului Sanatatii, la rubrica a€œInformatii utile”.

Ministerul Sanatatii va organiza, in perioada urmatoare, o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor din domeniu in vederea discutarii modalitatilor de implementare a Regulamentului.