La examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj, din data de 25 iulie 2012, s-au inscris peste 1.800 de candidati pe un numar de 604 locuri disponibile pentru toate domeniile de specializare.

„Acest an (n.r. 2012) din punctul nostru de vedere seamana destul de bine cu anul trecut in ceea ce priveste concurenta, avem 1860 de inscrisi pe un numar de 604 locuri. O concurenta care merge de exemplu, trei pe loc la Medicina generala si aproximativ doi la Medicina Dentara si la Farmacie. Acest lucru ne va permite o foarte buna selectie din punctul nostru de vedere, corelata si cu promovabilitatea la liceu, la bacalaureat din acest an. Cu siguranta au ramas cei buni si au promovat bacalaureatul . Dintre acesti, cu siguranta cei foarte bine pregatiti isi doresc in mare parte sa faca medicina, din ce rezulta din aceste inscrieri”, a declarat pentru Sanatatea TV, conf. univ. dr. Alexandru Irimie, rector Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj.

La examenul de admitere din 2012 vor participa si candidati straini, intr-un numar numar de 440, majoritatea acestora provenind din comunitatea europeana. Potrivit rectorului, conf. univ. dr. Alexandru Irimie, numarul mare de candidati straini inseamna o recunoastere a scolii clujene de medicina in Europa si in lume.