MS: Peste 400.000 de doze de vaccin BCG, livrate către direcțiile de sănătate publică, în perioada următoare

0
96

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că a finalizat procedurile necesare achiziţionării centralizate a peste 400.000 de doze de vaccin anti-tuberculoză BCG și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, urmând să fie livrate către direcțiile de sănătate publică, în perioada următoare.

“Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, precum și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare“, informează un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, “la nivel național, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare“.

Ad in title

Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă și care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

“Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie“, mai arată sursa citată.

Articolul precedentVarianta Delta a SARS-CoV-2, confirmată în cazul unui bărbat din Pașcani
Articolul următorAnglia modifică condițiile de autoizolare a contacților direcți ai persoanelor pozitive SARS-CoV-2