Anglia modifică condițiile de autoizolare a contacților direcți ai persoanelor pozitive SARS-CoV-2

0
86

Secretarul pentru Sănătate din Anglia a anunțat că, începând cu 16 august, orice persoană din Anglia care este contact direct cu o persoană confirmată pozitiv pentru SARS-CoV-2 nu va mai trebui să se autoizoleze dacă are ambele doze de vaccin anti-COVID-19 făcute, iar testul PCR iese negativ.

Dacă persoana contact direct este complet vaccinată și iese negativ la testarea PCR pentru COVID-19 și nu prezintă simptome, atunci nu vor mai fi teste PCR suplimentare. Însă dacă iese pozitiv la testul PCR sau dezvoltă simptome, va trebui totuși să se autoizoleze, indiferent de starea lor de vaccinare, potrivit BBC.

Persoanele care au a doua doză de vaccin făcută aproape de data de 16 august vor trebui să aștepte două săptămâni după vaccinare, pentru a putea ulterior să respecte noile reguli. Acest lucru permite ca vaccinarea să aibă efect deplin.

Ad in title

Tot de pe 16 august, nici copiii nu vor mai fi nevoiți să se autoizoleze dacă un contact apropiat este pozitiv pentru COVID-19. În schimb, vor fi informați dacă trebuie să fie testați. Cu toate acestea, orice copil care este confirmat pozitiv sau dezvoltă simptome va trebui totuși să se autoizoleze.

Articolul precedentMS: Peste 400.000 de doze de vaccin BCG, livrate către direcțiile de sănătate publică, în perioada următoare
Articolul următorIntervenții chirurgicale amânate zilnic la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași din cauza crizei de sânge