Varianta Delta a SARS-CoV-2, confirmată în cazul unui bărbat din Pașcani

0
65

Varianta Delta a SARS-CoV-2, detectată prima dată în India, a fost confirmată în cazul unui bărbat din Pașcani, internat pe 27 iunie, în stare gravă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

„Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă a bolii. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Evoluţia pacientului este una favorabilă și va fi mutat în scurt timp de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit”, a declarat, pentru Sănătatea Tv și Ro Health Review, Şef lucrări dr. Florin Manuel Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Potrivit Şef lucrări dr. Florin Manuel Roşu, pacientul nu a prezentat simpotme diferite față de cazurile de COVID-19 întâlnite până acum.

Ad in title

„Pacientul nu a ajuns la noi cu simptome diferite. Ne-am dat seama doar din anamneză, însemnând discuția cu pacientul, dacă a călătorit în vreo zonă endemică, adică într-o zonă în care tulpina Delta este prezentă, sau a intrat în contact cu persoane care au călătorit în astfel de zone”, a mai precizat Şef lucrări dr. Florin Manuel Roşu.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, bărbatul din Pașcani s-a întors, de curând, din Irlanda.

Articolul precedentGCS: 60 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și două decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorMS: Peste 400.000 de doze de vaccin BCG, livrate către direcțiile de sănătate publică, în perioada următoare