MS: Pentru procesul de recunoastere a calificarilor medicale nu mai e nevoie de copia legalizata

0
54

incepand de astazi, medicii si farmacistii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie sa prezinte Directiilor de Sanatate Publica (DSP) copii legalizate dupa documente, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii (MS). Aceasta masura se inscrie in actiunile Guvernului Romaniei de simplificare si debirocratizare a interactiunii cetatenilor cu administratia publica.

Pentru a fi recunoscute calificarile din Romani in celelalte state membre ale Uniunii Europene medicii, medicii dentisti si farmacistii vor depune copii nelegalizate ale urmatoarelor documente:

a· Diploma de licenta, respectiv diploma de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist;

a· Foaia matricola a diplomei de licenta sau dupa caz a diplomei de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist;

a· Diploma de bacalaureat;

a· Carnet de rezident;

a· Carte de munca;

a· Documentele de schimbare a numelui (ex.certificat de casatorie)

a· Contract/contractele individuale de munca/contractele de voluntariat si sau/actele aditionale ale acestora.

De asemenea, copiile nelegalizate depuse vor fi insotite obligatoriu de documentele originale si se vor certifica sub semnatura de catre o persoana desemnata din cadrul DSP sa primeasca aceste dosare – actele originale se restituie titularilor dupa certificare.

Daca totusi o persoana aduce o copie legalizata dupa document, atunci institutia administratiei publice centrale este obligata sa o accepte.

Ce ramane nemodificat este faptul ca solicitantii au in continuare obligatia de a depune celelalte acte necesare eliberarii documentelor de conformitate in formatul solicitat ca pana in prezent.

Articolul precedentStudiu APC: Conservele industriale din magazine contin aditivi alimentari ce pot fi evitati daca ar fi preparate in casa
Articolul următorOMS: La nivel global, rezistenta microbiana la medicamente afecteaza pacientii cu tuberculoza, malarie, HIV sau alte infectii