Asociatia Americana a Inimii: Somnul este important pentru sanatatea inimii si creierului

0
36

Lipsa somnului si tulburarile de somn contribuie la cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Americane a Inimii (AHA, American Heart Association).

Astfel, problemele de somn, dar mai ales dormitul insuficient, sunt raspunzatoare in unele cazuri de aparitia sindromului de apnee obstructiva de somn, insomniei, obezitatii, hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat de tip 2, accidentului vascular cerebral, dar si a bolilor de inima de tip coronarian.

Potrivit AHA, riscul de deces din cauza bolilor de inima este mai mare pentru persoanele care dorm mai putin de sapte ore sau mai mult de noua ore. Acelasi risc il prezinta si cei care iau anumite medicamente pentru a dormi.

Ad in title

Insomnia si sindromul de apnee obstructiva de somn sunt cele mai frecvente tulburari de somn, care raman insa nediagnosticate, se mai arata in comunicatul AHA.

Pentru o stare de sanatate generala buna, Academia Americana de Medicina si Societatea de Cercetare a Somnului recomanda ca adultii sa doarma cel putin 7 ore pe noapte. Specialistii sunt de parere ca somnul ajuta la regenerarea tesuturilor corpului si la fixarea in creier a amintirilor din ziua precedenta. Mai mult, randamentul la locul de munca si interactiunea cu cei din jur sunt in strinsa legatura cu un somn de calitate.

Articolul precedentStudiu APC: Conservele industriale din magazine contin aditivi alimentari ce pot fi evitati daca ar fi preparate in casa
Articolul următorOMS: La nivel global, rezistenta microbiana la medicamente afecteaza pacientii cu tuberculoza, malarie, HIV sau alte infectii