MS: Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la tratamente de ultima generatie si operatii de reconstructie mamara

0
30

Pacientele cu cancer mamar vor avea posibilitatea unui acces mai facil, din luna mai a acestui an, la tratamente de ultima generatie si la reconstructie mamara prin endoprotezare, potrivit unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

„Am spus ca vom face totul pentru a facilita accesul lamedicatie, analize si interventii de refacere de ultima generatie pentru pacientele cu aceasta boala. Am reusit prin Hotarirea de Guvern adoptata astazi sa dam pacientelor afectate de aceasta forma de cancer posibilitatea de a beneficia de investigatii, medicatie si operatii de reconstructie”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Hotararea de Guvern prevede reincluderea investigatiei PET-CT (scanare de inalta rezonanta pentru depistarea si stadializarea cancerului) si introducerea reconstructiei mamare dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare in Programul National de Oncologie.

Ad in title

Ca urmare a acestei hotarari de Guvern, un numar de 800 de paciente cu cancer mamar vor beneficia de reconstructie mamara, fiind alocat un buget de 2,52 milioane de lei. De asemenea, 3.000 de paciente vor efectua investigatii PET-CT, suma totala alocata fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se incadreaza in bugetul alocat pentru derularea Programului National de Oncologie.

Articolul precedentConsumul redus de sare a scazut cu 40% decesele cardiovasculare in Anglia
Articolul următorTratamentul profilactic, oferit in premiera bolnavilor de hemofilie