MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a demarat prin distribuirea primei tranșe de vaccin

0
93

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a demarat prin distribuirea primei tranșe de vaccin la nivel naţional, transmite Ministerul Sănătății.

Astfel, MS anunță că a început încă de ieri distribuția primelor 330 000 doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie.

Campania de vaccinare va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi și va include, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ad in title

Însă Ministerul recomandă  și populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

“Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătatru.

Oficialul a declarat săptămâna trecută, în exclusivitate pentru RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV, că au fost comandate trei milioane de doze de vaccin gripal. Potrivit MS, există posibilitatea creșterii acestui număr la patru milioane.

Articolul precedentLudovic Orban: Riscul de îmbolnăvire a unui elev într-o unitate de învăţământ este minim
Articolul următorPeste 1.100 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, depistate în ultimele 24 de ore