Ludovic Orban: Riscul de îmbolnăvire a unui elev într-o unitate de învăţământ este minim

0
30

Premierul Ludovic Orban le-a dat asigurări părinţilor că la şcoală copilul este în siguranţă şi că riscul de îmbolnăvire a unui elev într-o unitate de învăţământ este minim, deoarece copiii poartă mască la ore şi sunt sub supravegherea cadrelor didactice

„În ceea ce priveşte deschiderea şcolii, vreau să spun doar atât. Trei săptămâni a fost ceva, o nebunie, parcă era prezentată o deschidere de an şcolar, toată lumea era speriată, nu s-a întâmplat aşa cum au fost prezentate evenimentele. Vedem rezultatele peste două săptămâni. La şcoală copilul este în siguranţă şi le transmit părinţilor acest mesaj. La şcoală copiii poartă mască, la şcoală copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, riscul de îmbolnăvire a unui copil la şcoală este minim. La şcoală copiii sunt mai în siguranţă decât când sunt liberi, când nu sunt sub supravegherea părinţilor, poate mulţi care nu au fost luaţi de părinţi de la şcoală s-au dus ei împreună fără mască în diferite locuri, dar la şcoală copiii sunt în siguranţă. Cadrele didactice, managementul şcolilor iau toate măsurile astfel încât riscul de răspândire la şcoală a virusului să fie minim”, a subliniat Orban.

Premierul a mai afirmat că majoritatea elevilor încep școlile în clasă, ”datorită unui indice de răspândire de sub 1 la mie”. ”Acest indice probabil va creşte pentru că i-am cerut domnului ministru Tătaru să scoată focarele din evaluare, să evalueze numai răspândirea în comunitate efectivă a virusului”, a adăugat el.

Ad in title

Ieri, șeful Guvernului a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar, afirmând că elevii se întorc în clase pentru a-şi continua pregătirea cu o lecţie în plus pe care trebuie să o înveţe, respectiv grija faţă de propria sănătate şi faţă de cei din jur.

Premierul a subliniat că ne confruntăm cu un inamic diferit faţă de virusurile cunoscute până acum, iar soluţia pe care o avem la îndemână este să împiedicăm transmiterea lui, respectând câteva reguli simple de igienă şi de distanţare fizică.

Articolul precedentVaccinul gripal tetravalent, disponibil pentru distribuție în România de săptămâna aceasta
Articolul următorMS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a demarat prin distribuirea primei tranșe de vaccin