MS: Cadrele medicale din zonele rurale pot obtine finantare nerambursabila pentru activitatea pe care o desfasoara

0
20

Ministerul Sanatatii anunta cadrele medicale care detin sau intentioneaza sa infiinteze cabinete medicale in zonele rurale, precum si societatile medicale din aceste zone, ca pot obtine finantare nerambursabila pentru activitatea pe care o desfasoara, prin intermediul Programului National pentru Dezvoltare Rurala derulat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), potrivit unui comunicat de presa.

La inceputul saptamanii s-a deschis linia de finantare din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala, axa III, masura. 3.1.2. – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi, potrivit paginii de web a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala.

Conform Programului, medicii, dar si societatile comerciale din mediul rural pot obtine fonduri nerambursabile pentru a realiza investitii in serviciile de sanatate umana, asistenta medicala ambulatorie si stomatologica, asistenta medicala generala, specializata, dar si in alte domenii (dispozitive medicale).

Ad in title

Suma pusa la dispozitie prin acest Program, masura 3.1.2 este de 134.668.992 Euro. Sesiunea pentru depunerea de proiecte se desfasoara in perioada 3 – 28 septembrie 2012.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) este Autoritatea de Management a acestui Program si apartine Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Articolul precedentScienceNOW: Antibioticele contribuie la ingrasarea copiilor
Articolul următorCea mai mare platforma online de locuri de munca in domeniile medical si farmaceutic a fost lansata