1 din 10 pacienti cu fibrilatie atriala care se prezinta intr-un departament de urgenta va deceda in decurs de un an

0
24

La nivel mondial, unu din zece pacienti cu fibrilatie atriala care se prezinta intr-un departament de urgenta va deceda in decurs de un an, potrivit registrului global RE-LY AF de ingrijire medicala primara cu o perioada de monitorizare a pacientilor de un an.

Rezultatele registrului prezentate la Congresul Societatii Europene de Cardiologie 2012 evidentiaza faptul ca 11,7% dintre pacientii cu fibrilatie atriala inclusi in registru in perioada ianuarie 2008-aprilie 2011 au decedat in decurs de un an, se arata intr-un comunicat de presa.

Registrul contine datele a peste 15.000 de pacienti din 47 de tari din intreaga lume, inclusiv din tari cu venituri mici si evidentiaza o nevoie medicala neacoperita si oportunitati de imbunatatire importante, prin aplicarea strategiilor si instrumentelor deja existente pentru diagnosticul, evaluarea riscurilor si tratamentul pacientilor cu fibrilatie atriala. De asemenea, rezultatele indica diferente semnificative in managementul si evolutia pacientilor cu fibrilatie atriala si confirma faptul ca preventia accidentelor vasculare cerebrale cauzate de fibrilatiei atriale ramane o problema majora in intreaga lume.

Ad in title

„Registrele precum RE-LY AF au demonstrat ca exista diferente clare intre diferite zone ale lumii in ceea ce priveste managementul si evolutia pacientilor cu FA si indica oportunitatea folosirii cunostintelor existente pentru a imbunatati tratamentul pacientilor cu FA din intreaga lume (a€¦). Aceste rezultate au implicatii importante pentru imbunatatirea managementului bolii si pentru politica in domeniul sanatatii, menite sa protejeze pacientii cu FA de efectele grave ale acestei boli”, a declarat dr. Jeff Healey, Universitatea McMaster, Hamilton, Canada.

Fibrilatia atriala este cea mai frecventa tulburare de ritm cardiac , unul din patru adulti peste varsta de 40 de ani ajunge sa sufere de aceasta afectiune pe parcursul vietii. Persoanele cu fibrilatie atriala sunt mai predispuse la formarea trombilor, care cresc riscul de accident vascular cerebral de pana la cinci ori. Aproximativ trei milioane de oameni din intreaga lume sufera de accidente vasculare cerebrale cauzate de fibrilatia atriala in fiecare an.

Articolul precedentScienceNOW: Antibioticele contribuie la ingrasarea copiilor
Articolul următorCea mai mare platforma online de locuri de munca in domeniile medical si farmaceutic a fost lansata