Tigarile electronice afecteaza sanatatea plamanilor

0
46

Țigarile electronice despre care se credea ca sunt o alternativa sanatoasa la tigarile normale, afecteaza sanatatea plamanilor potrivit site-ului www.sciencedaily.com

Țigarile electronice sunt dispozitive care elibereaza nicotina prin vapori in loc de fum, aceasta provenind tot din tutun.

Oamenii de stiinta greci de la Universitatea din Atena au studiat efectele pe termen scurt ale tigarilor electronice pe diferite categorii de oameni. Mai exact, studiul a cuprins persoane fara probleme de sanatate si fumatori cu si fara afectiuni pulmonare existente. Astfel, la studiu au participat opt persoane care nu au fumat niciodata si 24 de fumatori, dintre care 11 cu functii normale ale plamanilor si 13 fumatori cu boli pulmonare obstructiv cronice sau astm.

Fiecare participant la studiu a folosit tigara electronica timp de 10 minute, dupa care specialistii le-au masurat rezistenta cailor respiratorii, folosind numeroase teste, inclusiv spirometria. in urma testele realizate, cercetatorii greci au concluzionat ca tigarile electronice sunt daunatoare pentru plamani, cel putin pe termen scurt.

Cunoscand efectele pe termen scurt ale tigarilor electronice asupra sanatatii plamanilor, oamenii de stiinta intentioneaza realizeze si alte studii care sa demonstreze efectele tigarilor electronice pe termen lung.

Şi specialistii romani atentioneaza ca tigarile electronice sunt nocive. Un interviu cu prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie poate fi urmarit aici

Articolul precedentScienceNOW: Antibioticele contribuie la ingrasarea copiilor
Articolul următorCea mai mare platforma online de locuri de munca in domeniile medical si farmaceutic a fost lansata