MS a inaintat Guvernului proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care rezidentii de anul I si II vor fi platiti pentru garzi

0
51

Ministerul Sanatatii (MS) a inaintat Guvernului proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care rezidentii de anul I si II vor fi platiti in urma efectuarii garzilor, se precizeaza intr-un comunicat de presa al MS.

Actul normativ prevede ca medicii rezidenti aflati in primii doi ani de pregatire in rezidentiat pot asista medicul titular de garda, in afara programului normal de lucru, iar pentru aceasta activitate acestia vor primi o indemnizatie de 140 de lei/garda. De asemenea, aceasta suma se va acorda pentru efectuarea a maximum doua garzi pe luna.

De aceasta masura vor beneficia si medicii rezidenti incepand cu anul III de pregatire in rezidentiat pentru activitatea prestata in afara progamului de la norma de baza si care efectueaza garzi in spitale in care nu sunt organziate doua linii de garda in aceeasi specialitate, se mai mentioneaza in comunicat.

7.000 de medici rezidenti ar urma sa beneficieze de aceasta indemnizatie. Aceasta masura vine ca urmare a numarului mare de garzi efectuate de acestia si de faptul ca aceasta activitate era neremunerata.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentVlad Voiculescu: Avem aproape un miliard de euro, bani europeni disponibili pentru sistemul sanitar
Articolul următorStudiu: Tulburarile de somn, sindromul picioarelor nelinistite si obezitatea, cauzate de aceleasi modificari genetice