Vlad Voiculescu: Avem aproape un miliard de euro, bani europeni disponibili pentru sistemul sanitar

0
59

Sistemul sanitar din Romania are la dispozitie aproape un miliard de euro, bani din fonduri europene ce sunt disponibili pentru infrastructura din spitale si resursa umana din sistem, adeclarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in cadrul conferintei de presa de ieri in care a prezentat bilantul celor sapte luni de mandat.

„Unele dintre subiectele pe care trebuia sa le abordam in aceste ultime luni au fost indeplinirea conditionalizarilor exacte. (a€¦) Banii europeni pe care ii avem in Romania la dispozitie si anume aproape un miliard de euro pentru sectorul de sanatate tine fie pentru infrastructura din spitale fie pentru resurse umane, prin Programul Operational Regional sau prin Programul pentru dezvoltarea capacitatii resurselor umane. Ambele depind de indeplinirea acestor conditii, iar conditionalitatile exacte au fost indeplinite asa incat aproape un miliard de euro vor fi disponibili pentru investitii in infrastructura si resursa umana”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca planurile nationale prin care s-a analizat nevoia de servicii in domeniul sanitar trebuie sa stea la baza oricaror decizii de investitii, a oricaror decizii de alocari de fonduri in lunile si anii care urmeaza.

Articolul precedentAl 24-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie, 5-6 octombrie 2016, Poiana Brasov
Articolul următorMS a inaintat Guvernului proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care rezidentii de anul I si II vor fi platiti pentru garzi