Morcovii, datorita continutului bogat de vitamina A, caroten, dar si fier, calciu , sodiu, cupru si magneziu este recomandat in tratarea numeroaselor afectiunii. Mai exact, morcovul este indicat de catre specialistii in tratarea unor afectiuni precum icterul, ulcerul gastrointestinal, anemia, guta si litiaza.

Pentru ca primavara, una dintre probleme este astenia, specialistii sustin ca starile de tristete si de melancolie pot fi combatute cu ajutorul morcovului. Totodata, morcovul este un remediu in cazul afectiunilor pulmonare, cum ar fi tuberculoza, astmul si bronsita, cu rol expectorant.

De asemenea, acest aliment poate fi de ajutor in caz de arsuri, eczeme, degeraturi, crapaturi la nicelul calcaielor si la eliminarea parazitilor intestinali. Medicii sunt de parere ca morcovul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor acesta fiind tolerat in diferite afectiuni specifice copilariei, cum ar fi diareea infantila.

Sucul de morcovi poate fi consumat cu incredere de catre femei, pentru ca este un aliat important in lupta cu ridurile. Morcovii contin o cantitate importanta de estrogen care previne pierderea elasticitatii tesutului, iar vitamina A incetineste procesul de imbatranire.

Morcovul poate fi consumat si in cazul in care o persoana sufera de constipatie. O cura de suc de morcovi ajuta la disparitia acestor probleme.