Misiunea echipei medicale de a acorda sprijin personalului sanitar din Slovacia continuă

0
197

Misiunea echipei medicale, formată din 5 medici, 8 asistenți medicali și 2 reprezentanți ai IGSU, trimise în Slovacia pentru a acorda sprijin personalului sanitar de aici continuă.

Astfel, medicii și asistenții români lucrează pe două ture și își canalizează eforturile în a acorda asistență medicală profesionistă pacienților puternic afectați de COVID-19, intubați și ventilați mecanic, internați pe Secțiile de ATI, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Joi, 5 martie, a fost detubat primul pacient de pe secția de ATI. În urma tratamentelor administrate, starea de sănătate a pacientului se îmbunătățise considerabil, fapt pentru care nu a mai fost necesară ventilația mecanică.

”Caracterul benevol al implicării colegilor în această misiune umanitară, realizată cu scopul de a-și ajuta omologii și de a salva vieți, reprezintă baza, fundamentul real și nobil al fiecărui salvator, unde pasiunea, colegialitatea, iubirea pentru oameni sunt valori primordial”, potrivit DSU.

Echipa medicală a plecat în misiunea de a acorda sprijin personalului medical din Bratislava, greu încercat de de criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC).

Acțiunea este finanțată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

 

Articolul precedentDr. Tudor Ciuhodaru, despre singura opțiune de a reveni cât mai rapid la viața de dinainte de pandemie
Articolul următorAu fost identificate primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a noului coronavirus în România