Minsitrul Rafila: Toți pacienții au fost retransferaţi în cursul zilei de joi la Spitalul „Nicolae Robănescu”

0
219

Toţi pacienţii găzduiţi la Spitalul „Marie Curie” au fost retransferaţi în cursul zilei de joi la Spitalul „Nicolae Robănescu”, după ce marţi seară au fost evacuaţi din unitatea medicală, ca urmare a unui incendiu la un transformator din curtea spitalului, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„De ieri am luat legătura şi am încercat să găsim o soluţie sustenabilă până se realizează două lucruri acolo, că sunt gata reparaţiile şi ancheta pe care o desfăşoară Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Poliţia şi cu Parchetul. Este vorba despre alimentarea de la spitalul din imediata apropiere, pe care îl cunoaşteţi cu toţii, Spitalul „Marie Curie”. Iar astăzi, în cursul zilei, toţi pacienţii au fost retransferaţi în Centrul Robănescu, deci nu mai există o problemă legată de alimentarea cu energie electrică. Şi, de asemenea, pagubele minore care au fost la clădirea care a fost afectată de incendiu, nu mă refer la locul în care se găsea transformatorul respectiv, ci la clădirea spitalului, vor fi remediate într-un timp foarte scurt”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că „nimeni din Spitalul Robănescu nu avea acces” la camera transformatorului electric care a explodat luni seară, fapt care a dus la declanşarea incendiului.

„Un singur lucru pot să vă spun, apropo de chestiunea asta, camera în care se găsea acel transformator era o cameră în care nimeni din Spitalul Robănescu nu avea acces, ci doar cel care opera şi asigura mentenanţa acelui transformator. O firmă agreată de furnizorul de energie, de Enel, nu ştiu numele firmei, astea sunt detalii pe care ancheta le va constata”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Articolul precedentMichael Schenker, președintele Comisiei de Oncologie din Ministerul Sănătății: „Planul de Combatere a Cancerului nu se poate implementa peste noapte”
Articolul următorProf. dr. Achimaş-Cadariu, PNCC: „Suntem în contextul în care finanțarea europeană ne ajută”