Ministrul Sanatatii: Una dintre institutiile care va beneficia de un accelerator liniar va fi Institutul Clinic Fundeni

0
95

Ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Florian Bodog, a anuntat astazi in premiera ca Institutul Clinic Fundeni se va numara printre unitatile medicale care vor primi cate un accelerator liniar destinat tratamentului pacientilor onoclogici.

„Ministerul Sanatatii are in derulare un Program de dotare cu acceleratoare liniare pentru tratamentul pacientilor oncologici. Acest program, datorita faptului ca prima licitatie s-a finalizat cu economii importante, se va dezvolta. Şi una dintre institutiile care va beneficia de un accelerator liniar va fi si Institutul Fundeni. in momentul de fata am solicitat Agentiei pentru Energie Atomica de la Viena sa vina si sa evalueze Institutul Fundeni si sa stabileasca tipul de echipament ce trebuie montat aici si vor intra in al trilea val de licitatii pentru achizitionare de accelerator liniar”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Florian Bodog.

Anuntul vine in contextul in care, in aceasta perioada, Ministerul Sanatatii desfasoara impreuna cu Banca Mondiala un program in valoare de 38 milioane de euro, prin care mai multe unitati sanitare vor fi dotate cu acceleratoare liniare.

„Este vorba, oarecum, de redeschiderea Sectiei de Radioterapie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care nu mai era functionala de multa vreme si care odata cu primirea acestui accelerator inseamna alte zeci de mii de pacienti salvati. inseamna dreptul unui pacient oncologic la radioterapie fara cozi, fara liste de asteptari. inseamna foarte mult pentru sanatatea pacientilor nostri”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Articolul precedentTestarile genetice pentru depistarea predispozitiei la cancer – mai multe sanse pentru persoanele cu risc de a dezvolta boli oncologice
Articolul următorStudiu CMMB: Medicii din Bucuresti, mult mai stresati profesional comparativ cu medicii din alte state europene