Conf. dr. Carmen Orban, Manager Institutul Clinic Fundeni: Pacientul este in centrul activitatii in cadrul ICF

0
119

in fiecare zi la Institutul Clinic Fundeni sunt inregistrate, in medie, 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continua (pacienti acuti si cronici), in jur de 115 consultatii in camera de garda si circa 72 de consultatii in regim ambulator.

Activitatea intensa din cadrul Institutului Clinic Fundeni, caracterizata de o adresabilitate foarte ridicata si de cazuri extrem de dificile, este gestionata cu ajutorul unei echipe, care, ghidate de motto-ul „Iubeste viata”, se daruieste zi de zi pentru asigurarea celei mai bune ingrijiri pacientilor Institutului, 365 de zile pe an, sau, dupa caz, 366.

„Pacientul este in centrul activitatii in cadrul Institutului Clinic Fundeni, toate demersurile – atat in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de ingrijire, imbunatatirea permanenta a serviciilor medicale, cat si in raport cu dezvoltarea profesionala a echipei Institutului – fiind concentrate inspre pacient, pentru oferirea unei ingrijiri la standarde inalte de calitate. Multumita echipei de profesionisti: personal medical si administrativ deopotriva, pentru care sanatatea pacientilor este „cauza” pentru care lupta zi de zi, reusim, aici, in Institutul Clinic Fundeni sa atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: sa salvam oameni, sa salvam vieti”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, Managerul Institutului Clinic Fundeni.

Institutul Clinic Fundeni se confrunta in fiecare zi cu patologii grele, complexe, mai ales din sfera renala, hematologica, digestiva si hepatica. De altfel, in aceste patologii, activitatea de transplant este printre cele mai dezvoltate, la nivel national.

De la inceputul anului, pana in luna septembrie 2017, in cele trei centre de transplant ale Institutului – Centrul pentru Uronefrologie si Transplant Renal, Centrul de Hematologie si Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic – au fost realizate in total 222 de transplanturi. Astfel, in perioada 01 ianuarie – 31 august 2017, au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.

in ceea ce priveste numarul de pacienti care au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului Clinic Fundeni, in aceasta perioada, 46.469 de pacienti au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continua, 5.125 de pacienti au suferit interventii chirurgicale, in timp ce numarul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.

Acoperirea acestui flux ridicat de pacienti este posibila datorita unei echipe medicale dedicate, cu un nivel inalt de expertiza, care asigura un acces adecvat la serviciile necesare.

in vederea dezvoltarii permanente a serviciilor puse la dispozitie pacientilor, in 2017, in cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost lansat Centrul Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale (CDPBII). Noua structura vizeaza imbunatatirea ingrijirii pacientilor ce sufera de boli inflamatorii intestinale, prin implementarea unei abordari integrate a pacientului, standardizate, din partea unei echipe pluridisciplinare.

Activitatea de zi de zi a personalului Institutului Clinic Fundeni in relatie cu pacientii sta la baza conceptului „Institutul Clinic Fundeni 365”, lansat cu ocazia Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2017.

Evenimentul, desfasurat intre 14 si 17 septembrie 2017, marcheaza 58 de ani de activitate medicala in slujba pacientilor, de profesionalism, implicaresi daruire, caracteristici definitorii pentru echipa Institutului, ce se dedica zi de zi pentru sanatate, pentru oameni, pentru viata!

365 de zile alaturi de pacienti! Iubeste Viata! Institutul Clinic Fundeni!

Mai multe detalii despre programul Zilelor Institutului Clinic Fundeni aflati de aici: http://www.zilele-icfundeni.ro/

PR&Comunicare: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Articolul precedentTestarile genetice pentru depistarea predispozitiei la cancer – mai multe sanse pentru persoanele cu risc de a dezvolta boli oncologice
Articolul următorStudiu CMMB: Medicii din Bucuresti, mult mai stresati profesional comparativ cu medicii din alte state europene