Institutul Clinic Fundeni, 58 de ani de activitate si realizari

0
81

Institutul Clinic Fundeni (ICF) implineste 58 de ani de activitate si realizari, moment marcat in cadrul „Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2017”. Manifestarea se va desfasura in perioada 14 – 17 septembrie, ceremonia de deschidere avand loc astazi in cadrul Institutului.

„Evenimentul la care luam parte astazi, noi – medici, sefi de sectii, asistenti medicali ai Institutului Clinic Fundeni -, dar si dumneavoastra, este unul care marcheaza un bilant al lucrurilor bine facute, dar si al lucrurilor care mai trebuie adaugate. Este o zi dedicata pacientilor. Ca un exemplu, putem spune ca, in medie, intr-un interval de 24 de ore avem 754 de prezentari ale pacientilor, 593 de internari, 35 de interventii chirurgicale si 441 de externari”, a declarat, in deschiderea „Zilelor Institutului Clinic Fundeni”, conf. univ. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Alaturi de personalul medical al ICF, la ceremonia de deschidere participa si reprezentanti ai autoritatilor, care recunosc si apreciaza eforturile pe care unitatea medicala le depune pentru a se mentine in topul spitalelor de elita si pentru a oferi pacientilor servicii medicale standardizate, comparabile cu cele de peste granite.

„Spitalul Fundeni e parte a platformei Fundeni, trei spitale care fac excelenta. Spitalul este parte importanta a unei comunitati. Comunitatea este vie si isi face datoria fata de spital, fiind formata din medici, autoritati, presa, oameni de afaceri, pacienti. Din partea noastra, a autoritatilor, avem toata determinarea sa oferim cele mai bune conditii atat specialistilor cat si medicilor. Ne dorim sa schimbam lucrurile peste noapte in sistemul sanitar, insa nu se poate acest lucru. Eu incerc in fiecare zi sa schimb ceva in sistemul sanitar romanesc. As vrea sa mentionez aici de Programul cu acceleratoarele liniare pentru pacientii oncologici, program demarat de Ministerul Sanatatii. Un accelerator de acest tip va ajunge si in Fundeni. Mai mult, o echipa medicala va veni de la Viena la Fundeni pentru a analiza ce tip de aparatura este necesar „, a declarat prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sanatatii.

„Rolul spitalelor este unul medical, de formare pentru specialisti. in acelasi timp, unitatile sanitare au si un rol social in comunitate, un rol de excelenta si un rol de ultima sansa. Toate aceste roluri se vad foarte bine in Fundeni. Toate rolurile, in final, sunt date de oameni, de profesionisti. Ei sunt cei care dau valoarea acestui Institut”, a subliniat conf. univ. dr. Florin Buicu, presedinte Comisia pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor.

„Ne aflam astazi in fata elitei medicinei romanesti, la sarbatoarea grupului de lance a elitei, tot ce inseamna Institutul Clinic Fundeni. Se poate face performanta si in sistemul sanitar romanesc. Iar Institutul Fundeni a dovedit acest lucru, ca exista aceasta ultima sansa pentru pacienti: efectul unui management integrat, abordare unitara a echipei de medici, profesionalism, motivare, un mediu optim care asigura pacientului siguranta. Standardele trebuie felicitate si sustinute. Ne dorim sa fim alaturi. Va asigur de disponibilitate la dialog si transparentizare. Va asigur ca avem in vedere corecta evaluare a problemelor in sistem, punerea in aplicare a unui plan de masuri care sa ne asigure ca toti pacientii vor avea sansa sa celebreze viata”, a declarat Razvan Vulcanescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

in cadrul „Zilelor Institutului Clinic Fundeni”, ce se desfasoara sub sloganul „Daruim viata la inaltime”, medicii si asistentii medicali pot participa la sesiuni de lucrari stiintifice, acestea avand loc, incepand cu data de 15 septembrie, in Murighiol, jud. Tulcea.

Articolul precedentTestarile genetice pentru depistarea predispozitiei la cancer – mai multe sanse pentru persoanele cu risc de a dezvolta boli oncologice
Articolul următorStudiu CMMB: Medicii din Bucuresti, mult mai stresati profesional comparativ cu medicii din alte state europene