Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi s-a intalnit in data de 20 iunie 2012, cu prof. univ. dr. Francis L. Delmonico, parintele transplantologiei internationale si coordonator desemnat al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in domeniul donarii si transplantului si cu o delegatie a Agentiei Nationale de Transplant, condusa de prof. univ. dr. Irinel Popescu.

in cadrul intalnirii s-a discutat despre adoptarea unor masuri de dezvoltare a retelei de transplant in sistemul medical romanesc . Totodata, ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi a declarat ca sustine extinderea retelei de coordonatori din cadrul programului national de transplant. De asemenea, s-a discutat si despre actiuni de implicare a medicilor din alte specialitati, ca de exemplu ATI, in acest domeniu al transplantului.

„Transplantul reprezinta, de multe ori, o solutie mai ieftina si eficienta decat alte terapii si sunt de acord ca acest domeniu trebuie sa se dezvolte mai mult in tara noastra. De altfel, am fost un sustinator al domeniului inca din 2003 cand activam ca secretar de stat in minister. Motivul pentru care inca mai avem liste de asteptare la transplant nu este legat de fonduri, care sunt suficiente in programul national, cat mai ales de mentalitatea inca neschimbata in randul multor medici, dar si a populatiei”, a precizat dr. Vasile Cepoi, ministru al Sanatatii.