Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea: „Spitalele regionale sunt obiectivul meu principal. Oamenii au nevoie de ele”

0
36

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat ca principalul sau obiectiv il reprezinta situatia spitalelor regionale. Declaratia a fost facuta in cadrul conferintei comune cu fostul ministru al Sanatatii, prof.dr. Florian Bodog, organizata cu prilejul predarii-primirii mandatului.

„Obiectivul principal in acest moment pentru mine sunt spitalele regionale, pentru ca oamenii au nevoie de aceste spitale. As vrea sa intru in fiecare spital judetean din tara aceasta, pentru ca oamenii se plang de prea multe ori si, din pacate, de cele mai multe ori, au dreptate. Sunt convinsa ca doar vazand cu ochii mei voi putea, impreuna cu cei de acolo, sa gasim solutii „, a afirmat Sorina Pintea.

Ea a precizat ca va continua proiectele prevazute in programul de guvernare si ca doreste o buna colaborare cu asociatiile de pacienti si organizatiile neguvernamentale.

Ad in title

„Am venit la Ministerul Sanatatii sa fac ceva, nu sa devin cineva. Am venit sa continui proiectele pe care domnul Bodog le-a inceput, tot ceea ce este expus in programul de guvernare, dar as mai vrea sa fac un lucru: sa aduc comunitatea langa noi. Pentru mine este foarte important sa am o colaborare foarte buna cu asociatiile de pacienti, cu ONG-urile, avand in vedere ca am o experienta in acest sens de la spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani.”, a spus noul ministru al Sanatatii.

Baremul minimal, o posibila solutie pentru lipsa medicametelor de pe piata

Referitor la lipsa medicamentelor de pe piata, Sorina Pintea a mentionat ca o posibila solutie ar fi stabilirea unui barem minimal pentru fiecare patologie, dar acesta ar trebui stabilit de comisiile de specialiate, dand asigurari ca se va ocupa de aceasta situatie cat mai repede.

in ceea ce priveste transplanturile, ministrul Sanatatii a subliniat inca o data necesitatea implementarii unei noi legi a transplantului si a existentei transparentei in domeniu.

De partea cealalta, fostul ministru al Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, a afirmat ca si-a dorit in mandatul sau sa ofere mai multa accesibilitate pacientilor la servicii medicale si o dotare mai buna spitalelor. in acest context, el a mentionat ca in mandatul sau a crescut accesul pacientilor la tratamente inovatoare si s-a actualizat lista de medicamente compensate.

El a precizat, de asemenea, ca s-au introdus contracte cost-volum pentru hepatita C pentru 12 mii de pacienti, precum si contracte cost-volum pe oncologie, pentru boli rare, reumatologie, cardiologie. Totodata, el a amintit ca au fost contractate cinci echipamente de radioterapie.

Articolul precedentViitorul ministru al Sanatatii: Vom avea o strategie a medicamentelor, asa incat sa avem acest barem minim pentru fiecare parte
Articolul următorSocietatea de Neuropatie Diabetica premiaza tinerii medici cu activitate in domeniul neuropatiei diabetice