Conf. univ. dr. Ladislau Ritli ramane la conducerea Ministerului Sanatatii, insa in functia de interimar, dupa ce in data de 27 aprilie 2012, Guvernul Romaniei, condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis, in urma adoptarii unei motiuni de cenzura a opozitiei.

„Guvernul Ungureanu ramane interimar pana cand va fi desemnat un nou guvern. Deocamdata, toate partidele sunt chemate astazi, 27 aprilie 2012 la Palatul Cotroceni, la consultari cu presedintele Romaniei. Pana atunci, ministrul Ritli ramane in functie”, a declarat pentru Sanatatea TV, Oana Grigore, purtator de cuvant la Ministerul Sanatatii.

Conf. univ. dr. Ladislau Ritli a fost numit in functia de ministru al Sanatatii, in august 2011, dupa ce predecesorul sau, Cseke Attila si-a dat demisia pentru ca nu a primit bani la rectificarea bugetara. La momentul investiturii conf. univ. dr. Ladislau Ritli a precizat ca principalele obiective sunt descentralizarea sistemului de sanatate, normalizarea relatiei dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii, dar si imbunatatirea sistemului sanitar.