Campania „Controleaza-ti Diabetul” a fost distinsa cu un Premiu de Excelenta, in Aula Academiei Romane, de catre Asociatia Medicala Romana in cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Anuale ale Asociatiei Medicale Romane, ce a avut loc in data de 27 aprilie 2012, la Bucuresti.

Campania „Controleaza-ti Diabetul” a fost organizata de Sanatatea Press Group, la initiativa coordonatorului stiintific, prof. univ. dr. Maria Mota, presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Campania „Controleaza-ti Diabetul” a fost lansata in luna noiembrie 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Pentru a evidentia importanta preventiei si a monitorizarii permanente a diabetului, initiatorii campaniei au propus ca anual campania „Controleaza-ti Diabetul” sa se desfasoare in fiecare oras mare al tarii prin evenimente dedicate Zilei Mondiale a Diabetului.

Urmatoarele actiuni ale Campaniei „Controleaza-ti Diabetul” se vor desfasura in Constanta, in perioada 7-8 iulie 2012, si in Oradea, intre 10 si 14 noiembrie 2012.

Prevalenta diabetului la nivel mondial este in continua crestere, de aceea Ziua Mondiala a Diabetului este, in fiecare an, un prilej de a ne reaminti ca aceasta afectiune este o problema majora de sanatate publica si ca este foarte important sa ne informam cu privire la preventia diabetului si sa cunoastem factorii de risc care determina aparitia bolii.